Zapečená špenátová mísa
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 140gramůSýr Niva 50% - tavený
- 60gramůMáslo jihočeské
- 10gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pánve na roztopené 40 g másla dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, přidáme umyté a nasekané špenátové listy, které dusíme 15 minut do jejích změknutí.
- 2Na jiné pánvičce rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce, osolíme, opepříme a stálým mícháním připravíme smaženici, kterou smícháme s připraveným špenátem.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou a vysypeme špenátovou směs, do které přidáme ještě na malé kostky nakrájený sýr. Mísu vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.