Zapečená šunka ve vajíčku se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŠunka od kosti
- 200gramůSmetana na vaření
- 8kusůVejce slepičí
- 80gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMajoránka
- 150gramůPórek
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1630 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
110 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu pořádně vymažeme máslem. Šunku nakrájíme na kousky a vložíme do misky, na šunku poklademe vrstvu vařeného špenátu. Poté dáme vrstvu žampionů. Zalijeme smetanou smíchanou s prolisovaným česnekem a rozšlehaným vejcem. Na vajíčko opět vyklopíme smetanu. Posypeme nadrobno nasekaným pórkem, pepřem, solí a nastrouhaným parmezánem a majoránkou.
- 2Poté zapékací mísu dáme do většího pekáče a zalijeme větší pekáč vodou, aby menší mísa byla z poloviny ponořená. Dáme pak už jen do trouby na 180°C péct na 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.