Zapečená svíčková v listovém těstě
95 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 750gramůHovězí svíčková
- 50gramůHořčice
- 200gramůŠunka parmská
- 500gramůListové těsto
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
49 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme žampiony s pepřem a solí na hrubou pastu. Vložíme do rendlíku a za stálého míchání povaříme 10 minut, až se vypaří všechna tekutina. Necháme vychladnout.
- 2Maso vcelku osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na rozpáleném olivovém oleji 1 minutu z každé strany. Necháme vychladnout a potřeme hořčicí.
- 3Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a na ni rozložíme plátky šunky tak, aby se částečně překrývaly. Potřeme houbovou pastou a do středu položíme maso. Pomocí fólie maso zavineme do šunky, okraje zajistíme a dáme do lednice na 20 minut odležet.
- 4Zatím rozválíme listové těsto a upravíme do obdélníku. Do středu položíme uleželé maso a zavineme do těsta. Okraje důkladně spojíme. Potřeme žloutkem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 10 minut. Vyjmeme, do těsta uděláme mělké zářezy a znovu potřeme žloutkem. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Vyndáme z trouby a ještě necháme 15 minut dojít.
- 5Nakrájíme na silnější plátky a podáváme s vhodnou zeleninovou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.