Zapečená svíčková v listovém těstě

95 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
49 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme žampiony s pepřem a solí na hrubou pastu. Vložíme do rendlíku a za stálého míchání povaříme 10 minut, až se vypaří všechna tekutina. Necháme vychladnout.
  • 2
    Maso vcelku osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na rozpáleném olivovém oleji 1 minutu z každé strany. Necháme vychladnout a potřeme hořčicí.
  • 3
    Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a na ni rozložíme plátky šunky tak, aby se částečně překrývaly. Potřeme houbovou pastou a do středu položíme maso. Pomocí fólie maso zavineme do šunky, okraje zajistíme a dáme do lednice na 20 minut odležet.
  • 4
    Zatím rozválíme listové těsto a upravíme do obdélníku. Do středu položíme uleželé maso a zavineme do těsta. Okraje důkladně spojíme. Potřeme žloutkem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 10 minut. Vyjmeme, do těsta uděláme mělké zářezy a znovu potřeme žloutkem. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Vyndáme z trouby a ještě necháme 15 minut dojít.
  • 5
    Nakrájíme na silnější plátky a podáváme s vhodnou zeleninovou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.