Zapečená telecí játra s jablky
50 min.

Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 3kusyCibule
- 250gramůJablka
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a obalíme v mouce.
- 2Játra usmažíme z obou stran na oleji, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a společně na mírném plameni dusíme.
- 3Játra osolíme, opepříme, poklademe jablečnou směsí, posypeme petrželovou natí a v předehřáté troubě zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.