Zapečená treska na citronu
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 500gramůTreska aljašská
- 50gramůPetržel - nať
- 170gramůMušle slávky
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1kilogramBrambory vařené
- 2kusyCeler řapíkatý
- 200mililitrůVývar rybí
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Smažíme 2-3 minuty doměkka. Přisypeme mouku a mícháme asi 1 minutu. Za stálého míchání přilijeme postupně rybí vývar a vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme citronovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
- 2Omáčku sejmeme z ohně, vmícháme do ní tresku nakrájemou na kostky, mušle uvařené a vyloupané, nasekanou petrželku a vše přeložíme do zapékací misky. Brambory rozmačkáme se zbývajícím máslem a mlékem a rozetřeme na rybu. Pečeme 30-40 minut v rozpálené troubě na 220 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.