Zapečená treska s fazolemi
140 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 600gramůTreska aljašská
- 400gramůFazole bílé
- 1kilogramRajčata
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
28 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
22 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Fazole propláchneme, dáme do hrnce s vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme, slijeme a necháme okapat. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme v něm mrkev s cibulí. Pak přidáme rajčata, fazole a bylinky. Zalijeme vodou a 2 hodiny na mírném ohni povaříme doměkka. Nakonec osolíme a přidáme česnek.
- 2Předehřejeme troubu na 200 °C. Filet nakrájíme na 4 porce. Uvařené fazole přemístíme do zapékací misky a navrch položíme rybu, osolíme, opepříme a vše pokryjeme smetanou. Vložíme do trouby a přibližně 15 minut zapečeme dozlatova. Na stůl servírujeme v zapékací nádobě posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.