Zapečená treska s rajčaty
45 min.
Ingredience
- marináda
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceBazalka
- 3kusyČesnek
- 700gramůTreska aljašská
- 3kusyRajčata
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 1lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
904 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1K přípravě tresky připravíme marinádu. Do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájený česnek na plátky a posekanou čerstvou bazalku. Vše zamícháme a potřeme filety tresky, které jsme předtím osolili.
- 2Do olejem vymazaného pekáče naskládáme potřené filety tresky, na které položíme nakrájené plátky rajčat a v předehřáté troubě pečeme pří 190 °C tresku dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.