Zapečená treska se sýrem a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 600gramůTreska obecná
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 15mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 240gramůCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCuketa
- 150gramůRajčata
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůVíno bílé
- 120mililitrůRajčatová šťáva
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20mililitrůPernod
- 40gramůOregano čerstvé
- 40gramůBazalka
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a necháme 10 minut odležet. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony rozčtvrtíme, rajčata rozkrájíme na kolečka, cuketu také na kolečka, sýr krájíme na tenké plátečky, bazalku a oregano posekáme na jemno. Zeleninu s bylinkami promícháme, rybí filety pokrájíme na kostičky.
- 2Pekáček vymažeme máslem, střídavě vkládáme vrstvu zeleniny a vrstvu ryb, každou vrstvu osolíme i opepříme. Smícháme víno s rajčatovou šťávou, smetanou, pernodem a zalijeme pokrm v pekáčku. Navrch položíme plátky sýra, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme zhruba 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.