Zapečená tykev s mlékem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Chlebovou střídku natrháme na menší kousky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme do světle žluté barvy. Mimo oheň přidáme tykev, střídku s mlékem, posypeme strouhankou, strouhaným Parmezánem, podle chuti osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  • 2
    Zapečenou tykev rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.