Zapečená tykev s mlékem
40 min.
Ingredience
- 600gramůTykev
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 150gramůCibule
- 200mililitrůMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůStrouhanka
- 80gramůSýr Parmezán
- 35gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tykev oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Chlebovou střídku natrháme na menší kousky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme do světle žluté barvy. Mimo oheň přidáme tykev, střídku s mlékem, posypeme strouhankou, strouhaným Parmezánem, podle chuti osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 2Zapečenou tykev rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.