Zapečená uzená treska

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
3 g
Cukr
78 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory vaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme 1/4 hrnku mléka, jalovec, zrnka pepře a bobkový list, pánev zakryjeme pokličkou a pokrm vaříme 10 minut. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírně vychladnout. Zbavíme ji kůže a všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.
  • 2
    V kastrůlku rozmícháme mouku v 1 a 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání povaříme asi minutu. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs přendáme do zapékací misky.
  • 3
    Brambory scedíme a rozmícháme s máslem a zbytkem mléka na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Hotový pokrm zdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.