Zapečená uzená treska
65 min.
Ingredience
- 320gramůKukuřice
- 750gramůBrambory rané
- 2hrnkyMléko odtučněné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůTreska uzená
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Čedar
- 1kusPetržel - nať
- 4kusyJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
3 g
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory vaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme 1/4 hrnku mléka, jalovec, zrnka pepře a bobkový list, pánev zakryjeme pokličkou a pokrm vaříme 10 minut. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírně vychladnout. Zbavíme ji kůže a všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.
- 2V kastrůlku rozmícháme mouku v 1 a 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání povaříme asi minutu. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs přendáme do zapékací misky.
- 3Brambory scedíme a rozmícháme s máslem a zbytkem mléka na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Hotový pokrm zdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.