Zapečená vejce s rajčaty a sardinkami

35 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardinky vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Smažíme na mírném ohni v rozehřátém oleji spolu s na kostičky nakrájenou cibulí, česnekem a rajčaty asi 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Přidáme sůl a pepř.
  • 2
    Směs vložíme do zapékací nádoby nejlépe plochého tvaru, na pěti místech do směsi vykrojíme lžící jamku a každou zaplníme jedním vejcem.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud se vejce nesrazí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.