Zapečená vejce v sýrové omáčce
35 min.

Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrMléko polotučné
- 0,3lžičkaSůl
- 5špetekPepř černý mletý
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
425 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a krátce povaříme.
- 2Vmícháme část nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme.
- 3Nakrájíme na plátky 7 uvařených vajec, narovnáme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Na povrch dáme malinké kousky ze zbylého másla.
- 4Dáme krátce zapéct do předem vyhřáté trouby dokud se nám neroztaví sýr.
- 5Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.