Zapečená vejce v sýrové omáčce

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
425 mg
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a krátce povaříme.
  • 2
    Vmícháme část nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme.
  • 3
    Nakrájíme na plátky 7 uvařených vajec, narovnáme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Na povrch dáme malinké kousky ze zbylého másla.
  • 4
    Dáme krátce zapéct do předem vyhřáté trouby dokud se nám neroztaví sýr.
  • 5
    Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.