Zapečená vřeténka
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPodravka
- 500gramůTěstoviny konzumní
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaMajoránka
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceKečup
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2litryVoda pitná
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1baleníRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
981 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
578 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme vřeténka, zpěníme na oleji cibulku.
- 2Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a okořeníme podravkou. K opečenému masu přidáme rozmačkaný česnek a majoránku. Osmahneme a zalijeme pasírovanými rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.
- 3Do částečně vychladlé omáčky přilijeme smetanu. Přisypeme vřeténka a promícháme.
- 4Směs dáme do vymazané formy, zasypeme sýrem a pečeme při 180 stupních 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.