Zapečená zelenina s mletým masem
75 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžíceOlej stolní
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2kusyRajčata
- 8kusůKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 100gramůSalám Poličan
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mléka namočíme žemli a vymačkáme.
- 2Nakrájíme na kostičky trvanlivý salám.
- 3Do mísy dáme mleté maso, smícháme s vymačkanou rozdrobenou žemlí, bílkem, nakrájeným salámem, osolíme a opepříme.
- 4Omyjeme rajčata a nakrájíme na plátky.
- 5Oloupeme a nastrouháme na plátky kedlubny, povaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
- 6Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno rozložíme polovinu povařených kedluben, na ně rozetřeme připravené mleté maso a zakryjeme kedlubnami. Pokapeme povrch olejem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut.
- 7Před dopečením rozložíme na kedlubny plátky rajčat a potřeme zapékací směsí. Zapékáme dorůžova.
- 8Zapékací směs připravíme, že nastrouháme tvrdý sýr a v misce smícháme s bílky, strouhankou a olejem.
- 9Podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.