Zapečené bolognese
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPodravka
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1kusRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1kusCibule
- 4lžíceKečup
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
789 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli zpěníme na oleji a přidáme maso. Okořeníme, osolíme a opepříme. Za občasného míchání maso opečeme.
- 2Když je maso upečené, přidáme česnek, majoránku a osmahneme. Poté zalijeme rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.
- 3Necháme omáčku vychladit a přilijeme smetanu.
- 4Přisypeme vařené těstoviny a dáme směs do formy a zasypeme sýrem.
- 5Pečeme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.