Zapečené brambory Morges
110 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 250gramůCibule
- 200gramůSýr Čedar
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 50gramůCibulka jarní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na 50 g másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pekáč vymažeme zbylým máslem a střídavě ho plníme vrstvou cibule, brambor a strouhaného sýru. Vodu smícháme s vínem, solí a pepřem a vzniklou směsí zalijeme brambory po celé ploše. Dáme zakryté alobalem péct do středně vyhřáté trouby na hodinu. Po hodině pečení odstraníme alobal a brambory zalijeme smetanou smíchanou s muškátovým oříškem. Pečeme ještě půl hodiny odkryté. Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.