Zapečené brambory Morges

110 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 50 g másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pekáč vymažeme zbylým máslem a střídavě ho plníme vrstvou cibule, brambor a strouhaného sýru. Vodu smícháme s vínem, solí a pepřem a vzniklou směsí zalijeme brambory po celé ploše. Dáme zakryté alobalem péct do středně vyhřáté trouby na hodinu. Po hodině pečení odstraníme alobal a brambory zalijeme smetanou smíchanou s muškátovým oříškem. Pečeme ještě půl hodiny odkryté. Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.