Zapečené brambory po valašsku
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 60gramůSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůUzené maso vařené
- 0,25lžičkaSůl
- Na pohanku
- 500gramůPohanka
- 1,5litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
41 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, opláchneme a vcelku je vaříme doměkka. Propláchnutou pohanku vaříme v osolené vodě do téměř kašovité konzistence.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme. Pekáč vymažeme sádlem (ostatní sádlo použijeme na smažení cibulky). Troubu předehřejeme na 165 °C.
- 3Uvařené brambory a pohanku slijeme. Brambory mírně rozšťoucháme, přimícháme pohanku a osolíme. Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Přimícháme k bramborám i se sádlem spolu s česnekem a masem. Vše promícháme a vložíme do vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.