Zapečené brambory po valašsku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
41 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, opláchneme a vcelku je vaříme doměkka. Propláchnutou pohanku vaříme v osolené vodě do téměř kašovité konzistence.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme. Pekáč vymažeme sádlem (ostatní sádlo použijeme na smažení cibulky). Troubu předehřejeme na 165 °C.
  • 3
    Uvařené brambory a pohanku slijeme. Brambory mírně rozšťoucháme, přimícháme pohanku a osolíme. Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Přimícháme k bramborám i se sádlem spolu s česnekem a masem. Vše promícháme a vložíme do vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.