Zapečené brambory s cibulí na víně
45 min.
Ingredience
- 1200gramůBrambory
- 300gramůCibule
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůSýr Eidam uzený 45%
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, uzený sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme sádlem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, posypeme cibulí a polovinou sýru, zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbylým sýrem, navrch položíme hoblinky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi půl hodiny. Upečené brambory rozdělíme na talíře a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.