Zapečené brambory s trojím sýrem
120 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 40mililitrůOlej olivový
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 40mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 60gramůSýr Čedar
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 40gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Co největší brambory, nejlépe rané, pořádně omyjeme a ze všech stran propícháme vidličkou. Rozložíme na pekáč, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na hodinu. Slupka by měla být křupavá a vnitřek měkký.
- 2Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu a na tuku z ní osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Téměř vychladlé brambory rozpůlíme a půlky opatrně vydlabeme. Vydlabanou hmotu dáme do mísy, přidáme slaninu s cibulí, máslo, smetanu, nasekanou petrželku a větší část všech nastrouhaných sýrů, dokonale promícháme.
- 3Směsí naplníme vydlabané půlky, posypeme zbylým sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 15 minut. Podáváme ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.