Zapečené brambory s tykví a rajčaty

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, dužinu z tykve rozkrájíme na kostičky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, rajčata krájíme na plátky, Čedar nastrouháme.
  • 2
    Do hrnce vsypeme tykev, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a vaříme 20 minut. Tykev scedíme a vývar odložíme zatím stranou. Polovinu brambor vyskládáme do pekáčku, zakryjeme polovinou rajčat, zasypeme tykví, cibulí, další vrstvou budou rajčata a navrch rozložíme brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z tykve, posypeme Čedarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.