Zapečené brambory s tykví a rajčaty
80 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 500gramůTykev
- 150mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 120gramůCibule červená
- 300gramůRajčata
- 200gramůSýr Čedar
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, dužinu z tykve rozkrájíme na kostičky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, rajčata krájíme na plátky, Čedar nastrouháme.
- 2Do hrnce vsypeme tykev, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a vaříme 20 minut. Tykev scedíme a vývar odložíme zatím stranou. Polovinu brambor vyskládáme do pekáčku, zakryjeme polovinou rajčat, zasypeme tykví, cibulí, další vrstvou budou rajčata a navrch rozložíme brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z tykve, posypeme Čedarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.