Zapečené brambory s vejci

45 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Totéž uděláme s vejci. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova. Pekáček vymažeme máslem po celé ploše včetně boků. Na dno rozložíme brambory, osolíme, rozvrstvíme polovinu osmažené cibule a plátky vajec. Totéž zopakujeme ještě jednou a navrch poklademe samotné plátky brambor. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby na 15 minut. Když se vytvoří na povrchu kůrka, je pokrm hotový.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.