Zapečené brambory s vejci
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana sladká 12%
- 1000gramůBrambory
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Totéž uděláme s vejci. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova. Pekáček vymažeme máslem po celé ploše včetně boků. Na dno rozložíme brambory, osolíme, rozvrstvíme polovinu osmažené cibule a plátky vajec. Totéž zopakujeme ještě jednou a navrch poklademe samotné plátky brambor. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby na 15 minut. Když se vytvoří na povrchu kůrka, je pokrm hotový.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.