Zapečené brambory se slávkami
70 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 200gramůMušle slávky
- 8kusůSardelové řezy
- 1lžícePažitka
- 1000gramůBrambory
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory pokrájíme na plátky nebo je nastrouháme.
- 2Mléko rozšleháme se zeleninovým vývarem a vejci, osolíme, a opepříme.
- 3Do vymazané zapékací mísy navrstvíme kolečka cibule, plátky brambor, sardelové řezy a vyloupané maso ze slávek. Zalijeme vaječným mlékem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut do zlatova.
- 4Pokrm vyjmeme z trouby, posypeme pokrájenou pažitkou a ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou je opečená bageta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.