Zapečené cannelloni se špenátem
75 min.
Ingredience
- 12kusůCannelloni
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceSýr Parmezán
- 30gramůMáslo čerstvé
- Na bešamel
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- Na špenát
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůŠunka dušená
- 230gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
889 mg
Postup přípravy
- 1Bešamelová omáčka: Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nahrubo. V rendlíku si rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a zasmahneme na jíšku, přidáme cibuli, petrželovou nať, muškátový květ, bobkový list, celý pepř, sůl a zašleháme mléko. Na mírném plameni vaříme za stálého míchání alespoň 15 minut.
- 2Špenát: Špenát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Šunku nakrájíme na nudličky, mozzarellu nakrájíme na kostičky, parmazán nastrouháme. Na másle osmažíme šunku, přidáme špenát a dusíme. Po třech minutách odstavíme a vmícháme mozzarellu.
- 3Cannelloni vložíme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme. Po třech minutách cannelloni vyjmeme, opláchneme a rozložíme na utěrku.
- 4Cannelloni naplníme prochladlým špenátem a naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme přecezenou bešamelovou omáčkou, posypeme parmazánem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme zhruba 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.