Zapečené čerstvé sardinky
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCuketa
- 3lžíceTymián čerstvý
- 1kilogramSardinka obecná
- 75gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené cukety a smažíme do zlatova 5 minut. Vmícháme do směsi 2 lžíce tymiánu.
- 2Polovinu osmažených cuket a cibule dáme do zapékací mísy (vymažeme lžící oleje), přidáme plátky sardinek a posypeme je polovinou parmezánu. V další vrstvě bude zbytek smažených cuket a cibule a zbývající tymián.
- 3Rozšleháme v misce vejce s mlékem, sůl, pepř a směsí polijeme horní vrstvu v zapékací míse. Posypeme zbylým parmezánem.
- 4Pečeme 25 minut v předehřáté troubě. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.