Zapečené červené fazole s chilli, šunkou a sýrem
110 min.
Ingredience
- Na vytření mísy
- Směs na potření fazolí
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 50gramůŠunka uzená
- 100mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 45gramůMozzarella light
- 0,25špetkaSůl
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 20gramůRajčata sušená sterilovaná
- 0,5kusChilli paprička
- Vařené fazole
- 150gramůFazole červené
- 450mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 2lžíceCeler - nať
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 0,5kusChilli paprička
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Malé červené fazole v sítu omyjeme, dáme do misky, zalijeme vodou a necháme je 6-8 hodin namočené.
- 2Nabobtnalé fazole propláchneme studenou vodou, dáme je do hrnce, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkový list, snítku celerové natě, očištěný stroužek česneku a a celou očištěnou cibuli. Pak je pod poklicí, při mírném varu, uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 60 minut.
- 3Mezitím malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, posekáme ji nadrobno a dáme ji do misky. Uzenou šunku nakrájíme na kostičky přibližně 1x1cm. Sušené konzervované rajče necháme z oleje odkapat, pak ho nakrájíme na proužky. Drobné lístky rozmarýnu posekáme nadrobno. Rajče, šunku a rozmarýn přidáme k chilli papričce.
- 4Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené fazole scedíme, trochu vývaru zachytíme. Z fazolí vyjmeme koření, rozvařenou snítku celeru a dáme je do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli olejem. Přimícháme do nich 1/2 nakrájené chilli papričky a dochutíme solí.
- 5Do misky se zbytkem chilli a šunkou přidáme ještě 100ml nízkotučné smetany, 100ml vývaru z fazolí, hořčici, na malé kostičky pokrájenou Mozzarellu, sůl podle chuti a vše dobře promícháme. Touto řidší směsí potřeme fazole v zapékací míse, povrch posypeme nahrubo nastrouhaným Eidam sýrem a dáme do středu trouby zapéct. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut.
- 6Upečené pikantní fazole rozdělíme na porce a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.