Zapečené dýně s mletým masem
75 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí maso mleté
- 400gramůDýně
- 2kusyCibule
- 50gramůKopr čerstvý
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1,5decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
991 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme dýni na kostičky a ještě chvíli restujeme. Do odstavené směsi přisypeme nasekaný kopr a promícháme. Na jiné pánvi orestujeme dohněda mleté maso, osolíme, opepříme. Zapékací sáčky obrátíme naruby, potřeme olejem a opět obrátíme. Vsypeme strouhanku a protřepeme, aby se přichytila na sáčku. Vložíme nejprve vrstvu mletého masa, na něj dýňovou směs a na závěr zalijeme rozšlehaným vejcem. Sáček zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.