Zapečené filety z candáta

45 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí plátky omyjeme, osušíme, posypeme špetkou soli, pepřem. Naskládáme na dno máslem vymazané za zapékací mísy. Posypeme jemně nasekaným česnekem.
  • 2
    Rajčata spaříme horkou vodou, potom ihned přelijeme studenou, oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ty naskládáme na ryby. Cukety omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, naskládáme mezi rajčata. Nadrobno krájenou paprikou posypeme rajčata a cuketu. Vše zbylou solí osolíme, opepříme, posypeme nasekanou bazalkou. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem, na povrch naskládáme tenké plátky másla.
  • 3
    Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut.
  • 4
    Teplé jídlo rozdělíme na čtyři jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.