Zapečené fusilli s uzenou rybou a jablkem
75 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůTěstoviny Fusilli
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná T 400
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyJablka
- 1kusCitrony
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůTreska uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
- 2Připravíme si pánev, na které rozpustíme 50 g másla, mícháme a zaprašujeme moukou. Mouku s máslem necháme zpěnit a podlijeme mlékem a smetanou.
- 3Směs mícháme, dokud není hladká. Omáčku vaříme do zhoustnutí.
- 4Omáčku odstavíme ze sporáku, přidáme 50 g sýra, promícháme a necháme roztavit. Petrželku a kopr opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Omáčku dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
- 5Uzenou rybu stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí plátky.
- 6Omyjeme citron a vymačkáme z něj šťávu. Uvařené těstoviny smícháme s rybou a jablky, přelijeme omáčkou, ještě jednou dochutíme solí a pepřem a přidáme citronovovou šťávu.
- 7Vymažeme zapékací mísu máslem, vložíme do ní směs těstovin a navrch poklademe zbytek másla nakrájeného na vločky. Než mísu vložíme do trouby, posypeme směs zbytkem ementálu a dáme zapéct do střední části trouby na 20–30 minut. Když jsou těstoviny dozlatova zapečené, vyjmeme je z trouby, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.