Zapečené gnocchi s rajčaty

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slupce uvařené brambory prolisujeme, přidáme polovinu másla, žloutky, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme těsto, vytvarujeme asi 2 cm silné válečky, nakrájíme je na plátky. Vidličkou je zmáčkneme a necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Připravené gnocchi vaříme v osolené vodě a když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.
  • 3
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Zapékací mističky vymažeme tukem a rozdělíme do nich gnochi, rajčata a na kolečka nakrájené cibulky. Posypeme nastrouhaným sýrem a vločkami zbylého másla.
  • 4
    Zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.