Zapečené gnocchi s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceTuk
- 80gramůSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory prolisujeme, přidáme polovinu másla, žloutky, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme těsto, vytvarujeme asi 2 cm silné válečky, nakrájíme je na plátky. Vidličkou je zmáčkneme a necháme chvíli odpočinout.
- 2Připravené gnocchi vaříme v osolené vodě a když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Zapékací mističky vymažeme tukem a rozdělíme do nich gnochi, rajčata a na kolečka nakrájené cibulky. Posypeme nastrouhaným sýrem a vločkami zbylého másla.
- 4Zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.