Zapečené houbové flíčky
60 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2litryVoda pitná
- 500gramůTěstoviny flíčky
- 60gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo jihočeské
- 5kusůVejce slepičí
- 3decilitryMléko polotučné
- 3lžíceStrouhanka
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika zelená
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
765 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, umyjeme a spolu s nakrájenou cibulkou na pánvi s rozehřátým máslem osmahneme doměkka a necháme vychladnout.
- 2Libovolný druh těstovin v hrnci v osolené vřící vodě za občasného míchání uvaříme. Měkké těstoviny scedíme, necháme okapat a vsypeme je do olejem vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče. Dochutíme pepřem, přidáme osmažené houby. Vejce rozklepneme do mísy s mlékem, rozšleháme a vylijeme je do pekáče. Všechny suroviny promícháme, vložíme do teplé trouby, kde je pečeme 40 minut.
- 3V půlce pečení nakrájíme na kolečka zelenou papriku, naskládáme na směs v pekáči a vrátíme do trouby.
- 4Upečené flíčky vytáhneme z trouby, necháme je 5-10 minut odpočinout. Potom je krájíme na úhledné porce. Rozdělíme je na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.