Zapečené kedlubny se šunkou
40 min.
Ingredience
- 300gramůKedlubna
- 250mililitrůBešamel
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Gouda 45%
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kedlubny nakrájíme na plátky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme je a po okapání nakrájíme na kostičky.
- 2Zapékací misky vymažeme máslem, rozložíme do nich kostičky kedluben, posypeme nadrobno nakrájenou šunkou a přelijeme bešamelem smíchaným s nasekanou petrželkou, žloutkem, citronovou šťávou a polovinou nastrouhaného sýra. Povrch posypeme zbylým sýrem.
- 3Pokrm zapečeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.