Zapečené kořeněné ústřice plněné pórkem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ústřice vyjmeme z lastur a necháme vychladit v lednici. Prázdné lastury důkladně omyjeme, rozložíme na ohnivzdorné talíře na vrstvu mořské soli.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo a osmahneme na něm za stálého míchání nadrobno pokrájený pórek. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a zakryté necháme dusit, ke konci zakápneme citronovou šťávou.
  • 3
    V dalším hrnci přivedeme k varu víno se šafránem a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu množství. Smetanu rozmícháme se žloutkem, přidáme k vínu. Mícháme do zhoustnutí, ale již nevaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.
  • 4
    Do každé lastury vložíme trochu pórku, na něj rozdělíme ústřice. Přelijeme omáčkou a pod rozpáleným grilem několik minut zapečeme. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.