Zapečené kořeněné ústřice plněné pórkem
45 min.
Ingredience
- 24kusůÚstřice
- 500gramůSůl mořská
- 1kusPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 100mililitrůVíno bílé
- 140gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaŠafrán
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ústřice vyjmeme z lastur a necháme vychladit v lednici. Prázdné lastury důkladně omyjeme, rozložíme na ohnivzdorné talíře na vrstvu mořské soli.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo a osmahneme na něm za stálého míchání nadrobno pokrájený pórek. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a zakryté necháme dusit, ke konci zakápneme citronovou šťávou.
- 3V dalším hrnci přivedeme k varu víno se šafránem a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu množství. Smetanu rozmícháme se žloutkem, přidáme k vínu. Mícháme do zhoustnutí, ale již nevaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 4Do každé lastury vložíme trochu pórku, na něj rozdělíme ústřice. Přelijeme omáčkou a pod rozpáleným grilem několik minut zapečeme. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.