Zapečené lasagne s houbami
160 min.
Ingredience
- 2kusyČesnek
- 0,5kusCibule
- 230gramůHouby čerstvé
- 120gramůProsciutto sušené
- 150mililitrůVíno Marsala
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceBazalka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 12kusůLasagne
- 2lžíceOlej olivový
- 80gramůSýr Parmezán
- 250gramůMleté kuřecí maso
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceProtlak rajčatový
- Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
- 2kusyBobkový list
- 0,5kusCibule
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůMléko polotučné
- 2špetkyMuškátový květ
- 12kusůPepř černý celý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Na hluboké pánvi orestujeme na oleji prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájené houby. Restujeme 8 minut. Potom vložíme mleté kuřecí maso, na kostičky nakrájené prosciutto a za občasného míchání opékáme 12 minut. Přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, nadrobno nakrájenou bazalku, protlak a vaříme 4 minuty. Přidáme sůl, pepř, pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut. Mezitím ve větším hrnci uvaříme lasagne. Uvařené lasagne naplníme směsí, zarolujeme. Uložíme je do zapékací mísy, přilijeme bešamelovou omáčku a posypeme parmezánem. Pečeme 30 minut.
- 2Bešamelová omáčka s cibulí:
- 3Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zvolna zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut, potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Následně přiléváme přecezené mléko, za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.