Zapečené lasgne s krevetami
75 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
- 450gramůMořský ďas
- 230gramůŽampiony čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 180gramůLasagne
- 90gramůSýr Parmezán
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceKerblík
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
- 3kusyBobkový list
- 0,75kusCibule
- 75gramůMáslo čerstvé
- 900mililitrůMléko polotučné
- 3špetkyMuškátový květ
- 18kusůPepř černý celý
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 190 stupňů. V hlubší pánvi pečeme na másle krevety a mořského ďasa přibližně 5 minut. Vyjmeme krevety, do pánve dáme na čtvrtky pokrájené žampiony a opékáme dalších 5 minut. Vše smícháme s bešamelovou omáčkou, dle chuti osolíme, opepříme. Do větší zapékací mísy navrstvíme lasagnové pláty, nakrájená rajčata, kerblík, bazalku a směs s krevetami i rybami, posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme 35 minut.
- 2Bešamelová omáčka s cibulí:
- 3Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme, přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko, takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.