Zapečené lilky s Mozzarellou
25 min.
Ingredience
- 600gramůLilek
- 180gramůMozzarella
- 2lžíceBazalka
- 200mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 40gramůSýr Parmezán
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné lilky nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme na jemno, Mozarellu krájíme na tenké plátky, Parmezán nastrouháme.
- 2Na oleji po obou stranách smažíme lilky do zlatova. Poté je naskládáme do zapékací mísy. Střídáme vrstvu lilků, Mozarelly, rajčatové passaty, bazalky. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Povrch zasypeme Parmezánem a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.