Zapečené lilky s parmezánem
65 min.
Ingredience
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůRajčatová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyLilek
- 60gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMozzarella
- 1lžíceBazalka
- 200mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
76 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem.
- 2Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 3Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.
- 4Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut.
- 5Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Lilek, parmazán... na tom se asi nedá nic pokazit.
michal
pá 18. 10. 2013
Skvělý recept.
stepankovaaneta
po 31. 3. 2014
Moc dobré.
Pavlína94
út 4. 11. 2014
To nemá chybu !