Zapečené lilky s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 800gramůLilek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř bílý
- 300gramůRajčata
- 150gramůZakysaná smetana
- 20gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, oloupeme a na rozpáleném másle opečeme dozlatova. Rozdělíme do připravených 4 zapékacích sáčků a posolíme.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, sůl, pepř a nakonec pokrájená rajčata. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, občas zamícháme. Po uvaření přimícháme zakysanou smetanu a hotovou omáčku vlijeme na plátky lilku do jednotlivých sáčků. Posypeme strouhaným sýrem, pevně zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.