Zapečené lilky s rajčaty

40 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, oloupeme a na rozpáleném másle opečeme dozlatova. Rozdělíme do připravených 4 zapékacích sáčků a posolíme.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, sůl, pepř a nakonec pokrájená rajčata. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, občas zamícháme. Po uvaření přimícháme zakysanou smetanu a hotovou omáčku vlijeme na plátky lilku do jednotlivých sáčků. Posypeme strouhaným sýrem, pevně zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.