Zapečené linguine carbonara

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
170 mg
Cukr
708 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Gril předehřejeme na střední teplotu. Zapékací mísu vymažeme olejem nebo rozehřátým máslem.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 3
    Mezitím rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nakrájenou šunku, nastrouhaný parmazán (cca 3lžíce si odložíme), nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Směs promícháme, nalijeme na těstoviny, přidáme rozehřáté máslo a za stálého míchání krátce zahřejeme, až směs mírně zhoustne. Vaječná směs musí být hladká a tekutá, nevaříme.
  • 5
    Těstoviny vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmazánu, několik minut zapečeme pod rozehřátým grilem dozlatova a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.