Zapečené linguine carbonara
25 min.
Ingredience
- 185mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 75gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůTěstoviny Linguine
- 1špetkaSůl
- 2lžícePažitka
- 6plátkůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
170 mg
Cukr
708 mg
Postup přípravy
- 1Gril předehřejeme na střední teplotu. Zapékací mísu vymažeme olejem nebo rozehřátým máslem.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 3Mezitím rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nakrájenou šunku, nastrouhaný parmazán (cca 3lžíce si odložíme), nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
- 4Směs promícháme, nalijeme na těstoviny, přidáme rozehřáté máslo a za stálého míchání krátce zahřejeme, až směs mírně zhoustne. Vaječná směs musí být hladká a tekutá, nevaříme.
- 5Těstoviny vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmazánu, několik minut zapečeme pod rozehřátým grilem dozlatova a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.