Zapečené makarony Carbonara
40 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 4kusyVejce slepičí
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůŠunka parmská
- 75gramůSýr Parmezán
- 20gramůPažitka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vytřeme 10 g rozehřátého másla. Rozpálíme gril na střední stupeň.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 3V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce a smetanu, přidáme nakrájenou šunku, strouhaný parmazán (3 lžíce si odložíme stranou na ozdobu) a pažitku a směs podle chuti opepříme.
- 4Směs nalijeme na horké těstoviny, přidáme zbylé rozehřáté máslo a průběžně promícháváme a krátce zahříváme, až vaječná směs začne mírně houstnout.
- 5Těstoviny dáme do zapékací mísy, posypeme je zbylým nastrouhaným parmazánem, vložíme na několik minut pod rozehřátý gril a zapečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.