Zapečené makarony Carbonara

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vytřeme 10 g rozehřátého másla. Rozpálíme gril na střední stupeň.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 3
    V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce a smetanu, přidáme nakrájenou šunku, strouhaný parmazán (3 lžíce si odložíme stranou na ozdobu) a pažitku a směs podle chuti opepříme.
  • 4
    Směs nalijeme na horké těstoviny, přidáme zbylé rozehřáté máslo a průběžně promícháváme a krátce zahříváme, až vaječná směs začne mírně houstnout.
  • 5
    Těstoviny dáme do zapékací mísy, posypeme je zbylým nastrouhaným parmazánem, vložíme na několik minut pod rozehřátý gril a zapečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.