Zapečené makarony s klobásou
65 min.
Ingredience
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusKoriandr čerstvý
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyTabasco
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůKlobása Dunajská
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Fazolky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme, lístky otrháme a na jemno nasekáme. Kukuřici necháme okapat.
- 2V mléce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme. K varu přivedeme 1/8 l osolené vody, ponoříme do ní fazolky a blanšírujeme je 4 minuty. Fazolky slijeme a smícháme s makarony, jarními cibulkami, klobásou a kukuřicí. Vše okořeníme tabascem, solí, pepřem a dáme do zapékací mísy. Navrch nasypeme nastrouhaný parmazán a dáme zapéct do trouby na 45 minut. Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.