Zapečené makarony s klobásou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Fazolky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme, lístky otrháme a na jemno nasekáme. Kukuřici necháme okapat.
  • 2
    V mléce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme. K varu přivedeme 1/8 l osolené vody, ponoříme do ní fazolky a blanšírujeme je 4 minuty. Fazolky slijeme a smícháme s makarony, jarními cibulkami, klobásou a kukuřicí. Vše okořeníme tabascem, solí, pepřem a dáme do zapékací mísy. Navrch nasypeme nastrouhaný parmazán a dáme zapéct do trouby na 45 minut. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.