Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 450gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 120gramůŠpagety, Makarony
- 2kusyRajčata
- 300gramůŘecký jogurt
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Po pěti minutách přidáme mleté maso, restujeme a mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Když je maso usmažené, přidáme rajčatový protlak a mouku. Dobře promícháme, vlijeme vývar, opepříme, osolíme a vsypeme skořici. Pod poklicí vaříme asi dvacet pět minut.
- 2V mezičase v osolené vodě uvaříme kratší makarony na zkus, scedíme a necháme okapat.
- 3Do zapékací mísy vlijeme masovou směs, poklademe tenkými plátky rajčat. Těstoviny v míse promícháme s jogurtem a rozšlehanými vejci a nalijeme je na masovou směs. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.