Zapečené makarony se špenátem a ovčím sýrem
85 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůHovězí maso mleté
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1044 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
47 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Špenát očistíme, omyjeme a ještě mokrý ho dáme do hrnce. Na středně silném ohni špenát spaříme a pak ho nasekáme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso a za míchání ho opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu zhoustnout. Přimícháme špenát a rozdrobený ovčí sýr, osolíme a opepříme. S touto směsí smícháme makarony.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou a okořeníme paprikou. Zapékací mísu vymastíme a naplníme makarony se směsí. Přelijeme smetanovo-vaječnou směsí a posypeme piniovými jádry. Nákyp dáme zapéct do trouby na 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.