Zapečené medailonky
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2gramyMuškátový oříšek
- 200gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- Na omáčku
- 30mililitrůOlej olivový
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
76 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme do pekáče, do výpeku na pánvi přilijeme víno a krátce povaříme. Vmícháme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme medailonky v pekáči.
- 2Na pánvi opečeme žampiony nakrájené na plátky, přidáme nasekanou cibuli a česnek a 3 minuty podusíme. Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a omáčku nalijeme jako další vrstvu do pekáče. Pokryjeme plátky sýra a jako poslední vrstvu rozložíme plát z listového těsta, okraje utěsníme a přitiskneme k pekáči. Vidličkou uděláme po celé ploše otvory, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.