Zapečené mladé cukety
50 min.
Ingredience
- 1400gramůCuketa
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůLilek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůČesnek
- 200gramůOlej olivový
- 250gramůRajčata Cherry
- 750gramůRajčata soudková
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 70gramůSýr Parmezán
- 20gramůBazalka
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata San Marzano nakrájíme na kousky a rozmačkáme na kaši. Česnek oloupeme a nasekáme na kousky.
- 2Očištěné malé (maximálně 20 cm dlouhé) cukety podélně rozkrojíme a vnitřky vydlabeme, papriky zbavíme semen, lilek a žampiony oloupeme a vše, včetně dužiny vydlabané z lilků, nakrájíme na kostičky o hraně maximálně 5 mm. Zamícháme, osolíme a opečeme spolu s česnekem na polovině olivového oleje.
- 3Bílý chléb namočíme do rozmačkaných rajčat a nadrobíme jej do opečené zeleniny. Nastrouháme sýr Parmigiano Reggiano, polovinu přidáme do směsi, do které také natrháme 10 g lístků čerstvé bazalky. Přilijeme polovinu rozmačkaných rajčat a přivedeme k varu. Dusíme asi 10 minut.
- 4Připravenou směsí naplníme vydlabané poloviny cuket, které pečeme asi 7 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
- 5Ze zbylých rajčat připravíme omáčku. Do pánve dáme druhou polovinu olivového oleje, zbylá rozmačkaná rajčata San Marzano, 10 g čerstvé bazalky natrhané na kousky a nadrobno nakrájená minirajčata, osolíme, několik minut povaříme a nakonec přidáme zbylý nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano.
- 6Omáčkou těsně před podáváním podlijeme zapečené cukety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.