Zapečené mladé cukety

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata San Marzano nakrájíme na kousky a rozmačkáme na kaši. Česnek oloupeme a nasekáme na kousky.
  • 2
    Očištěné malé (maximálně 20 cm dlouhé) cukety podélně rozkrojíme a vnitřky vydlabeme, papriky zbavíme semen, lilek a žampiony oloupeme a vše, včetně dužiny vydlabané z lilků, nakrájíme na kostičky o hraně maximálně 5 mm. Zamícháme, osolíme a opečeme spolu s česnekem na polovině olivového oleje.
  • 3
    Bílý chléb namočíme do rozmačkaných rajčat a nadrobíme jej do opečené zeleniny. Nastrouháme sýr Parmigiano Reggiano, polovinu přidáme do směsi, do které také natrháme 10 g lístků čerstvé bazalky. Přilijeme polovinu rozmačkaných rajčat a přivedeme k varu. Dusíme asi 10 minut.
  • 4
    Připravenou směsí naplníme vydlabané poloviny cuket, které pečeme asi 7 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
  • 5
    Ze zbylých rajčat připravíme omáčku. Do pánve dáme druhou polovinu olivového oleje, zbylá rozmačkaná rajčata San Marzano, 10 g čerstvé bazalky natrhané na kousky a nadrobno nakrájená minirajčata, osolíme, několik minut povaříme a nakonec přidáme zbylý nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano.
  • 6
    Omáčkou těsně před podáváním podlijeme zapečené cukety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.