Zapečené palačinky s chřestem, rajčaty a smetanou
70 min.
Ingredience
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůMléko polotučné
- 700gramůChřest sterilovaný
- 4kusyRajčata
- 1kusŠalotka
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceOlej olivový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyŠťáva citrónová
- 50gramůOříšky piniové
- 50gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
39 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce a mléka připravíme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Kuchyňsky očištěný chřest vaříme v osolené vodě do měkka asi 8 minut. Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Najemno nasekanou šalotku necháme zesklovatět na mírném plameni na olivovém oleji. K zesklovatělé šalotce přidáme kousky rajčat a osolené je dusíme asi 4 minuty. Z těsta připravíme asi 4 palačinky, na které naskládáme chřest a poklademe je připravenou směsí rajčat a cibule.
- 2Palačinky svineme, narovnáme je do pekáčku na pečící papír, nebo pekáček předem vymažeme tukem. Palačinky přelijeme smetanou, ochucenou citrónovou šťávou, solí a pepřem. Na závěr posypeme palačinky piniovými oříšky a strouhaným sýrem. Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.