Zapečené penne s anglickou slaninou
80 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 125gramůŠunka dušená
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůSýr Čedar
- 125gramůSýr Bocconcini
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 25gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
69 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
743 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, dáme do zapékací mísy vytřené olejem.
- 2Nakrájenou cibuli smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme 2 minuty. Potom do směsi vmícháme nakrájenou šunku, odstavíme, necháme vychladnout.
- 3V misce rozšleháme vejce, mléko, smetanu, pažitku, sůl a pepř, přidáme strouhaný čedar, bocconcini a směs se šunkou a slaninou. Důkladně promícháme, rovnoměrně naneseme na vrstvu těstovin v zapékací míse. Zapékáme 35-40 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.