Zapečené plněné housky s vejcem
28 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŠunka dušená
- 3špetkyPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyRajčata
- 2lžícePažitka
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůŽemle tuková
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
52 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sýr a šunku nastrouháme na jemno a promícháme, rajčata nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
- 2Housky rozpůlíme, střídku vydlabeme tak, aby vznikly „mističky“. Ty vytřeme máslem, vsypeme směs sýra a šunky, osolíme, opepříme, klademe na plech vyložený pečicím papírem. Na směs sýra a šunky rozklepneme opatrně vejce, aby se nerozteklo. V předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.
- 3Housky hned podáváme posypané pažitkou, na listech salátu s plátky rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.