Zapečené plněné kedlubny
50 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 350mililitrůVoda pitná
- 300gramůKedlubna
- 20gramůOlej rostlinný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůStrouhanka
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme, seřízneme vršek a kedlubny vydlabeme. Takto připravené vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Na sítu necháme okapat a zchladnout.
- 2V mezičase si přichystáme náplň. V misce smícháme mléko, strouhaný eidam, rozšlehané vejce, strouhanku, špetku soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.
- 3Zchladlé kedlubny naplníme, vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme 200 ml vody a dusíme v troubě pod poklicí. Když se voda vydusí, kedlubny opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, vlijeme zbylou vodu, dochutíme špetkou soli a pepře a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.