Zapečené plněné kedlubny

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubny oloupeme, seřízneme vršek a kedlubny vydlabeme. Takto připravené vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Na sítu necháme okapat a zchladnout.
  • 2
    V mezičase si přichystáme náplň. V misce smícháme mléko, strouhaný eidam, rozšlehané vejce, strouhanku, špetku soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.
  • 3
    Zchladlé kedlubny naplníme, vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme 200 ml vody a dusíme v troubě pod poklicí. Když se voda vydusí, kedlubny opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, vlijeme zbylou vodu, dochutíme špetkou soli a pepře a provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.