Zapečené rybí filé na kysaném zelí
37 min.
Ingredience
- 250gramůZelí kysané
- 1kusCibulka lahůdková
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 2špetkyKmín drcený
- 1špetkaSůl
- Smažené filé
- 250gramůrybí filé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej sezamový
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Kysané zelí mírně promyjeme v sítu, pak ho dáme do mísy. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Přidáme ji k zelí, přidáme ještě pálivou papriku, kmín a podle chuti zelí případně dosolíme.
- 2Mražené rybí filé z tresky omyjeme, osušíme, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
- 3Zapékací misku vytřeme zbývajícím olejem ze smaženého filé, na dno dáme kysané zelí, na ně položíme porce filé a zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby. Filé se zelím pečeme přibližně 20 minut.
- 4Horké porce dáme na talíře a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.