Zapečené špagety s kozím sýrem a mandlemi
80 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 3kusyCibulka jarní
- 250gramůJehněčí maso
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůSýr kozí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1157 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
43 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou. Špenát omyjeme, očistíme a ve vroucí osolené vodě 2 minuty blanšírujeme, poté špenát scedíme a nahrubo nasekáme.
- 2Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku na něm osmahneme, přidáme mleté jehněčí maso a opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme zhoustnout. Přimícháme špenát a rozdrobený kozí sýr, osolíme a opepříme. S takto připravenou směsí promícháme špagety.
- 3Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací misku vymažeme máslem. V menší misce promícháme smetanu, červenou papriku a vejce. Do zapékací misky klademe těstovinovou směs a přelijeme smetanovou směsí. Navrch nasypeme nasekané madle a vložíme na 30 minut zapéct do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.